Meneer de Wit

Meneer de Wit heeft Honger
Mediterraan eten op zijn best...

Meneer de Wit is een bedrijfsverzamelcomplex en heeft zijn wortels liggen in de voormalige broedplaats 'het Voorbeeld', een spontaan ontstane veelkleurige smeltkroes van diverse creatieve activiteit in het huidige Sieraad aan de Postjeweg. Vanaf 2005 is Meneer de Wit met behulp van Stadsdeel West en Ymere de weg naar zelfstandigheid en creatief ondernemerschap ingeslagen. Meneer de Wit bevond zich tien jaar lang in het oog van de storm die over de Baarsjes trok: een stadsdeel dat zich ontpopte van no-go-area tot hippe hotspot. Waar ondernemers nu vechten om een mooie bedrijfsruimte, ontving Meneer de Wit in 2005 nog steun uit Brussel om de achterbuurt te helpen omvormen tot een moderne woon- en werkwijk.

Meneer de Wit beheert 2.000 m² verdeeld over 10 adressen en 20 ateliers en studio's. De ruimtes worden verhuurd aan kunstenaars, creatief ondernemers, DJ's, pianisten, zangers, illustratoren, dansscholen, 'Espresso Yourself' Coffeebar en het alom geprezen restaurant 'Meneer de Wit heeft Honger'.

De programmering in de zang- en dansstudio's loopt uiteen van tangosalons, klassieke concerten tot buurtdiners en creatieve acties in de buurt. Het dansaanbod in studio's 1 en 2 omvat Argentijnse Tango, Flamenco, HipHop, moderne dans en seniorendans.
Het Koor van Meneer de Wit bereidt de uitvoering voor van de cantate 'Davide Penitente' van Mozart eind 2021. 

Een keur aan artiesten en creatief ondernemers hebben onderdak gevonden bij Meneer de Wit. Kijk bij locatie om te zien wie de huidige huurders zijn.

Directeur van de stichting is René Oey rene@meneerdewit.com

Meneer de Wit (Stichting De Cultuur Podia) kent een driekoppig bestuur:
Peter Dortwegt, voorzitter
Dick Hillerstrom, penningmeester
Fako Kluiving, secretaris

www.meneerdewit.com

In Meneer de Wit:studio 1 voor evenementen, concerten en tangosalons
studio 1
Koor Meneer de Wit zingt de Johannes Passion in de Boomkerk
Bach
Tsang Enterprise produceert moderne keramiek voor restaurants
Tsang Enterprise