Elsbeth Horneman

Samenzitten

Sinds 2019 ligt mijn focus volledig op autonoom werk.
Veel van mijn werk vindt de oorsprong in tekst en het sterk inzoomen en isoleren van beeld.
Het zijn stukjes tekst en beeld, die me raken, verontrusten, frapperen, schokken.
Inzoomen en isoleren van tekst en beeld en het uit hun omgeving losmaken, leidt tot nieuwe beelden met eigen zeggingskracht, het worden nieuwe entiteiten. Het is mijn manier om de complexe wereld te onderzoeken en opnieuw voor het voetlicht te brengen.

Het nieuwe project SAMENZITTEN is een visuele vertaling van een bij het NIOD opgedoken zakagenda van mijn vader, uit zijn periode in de kampen Vught en Westerbork.
Is het code? 
Ik creëerde een eigen code door één regel te zetten in een door mij in 2004 ontworpen lettertype. Hiermee kwam ik in de materie van de complexe realiteit waar de tekst van de zakagenda over gaat; Het gaat over verschijnen / verdwijnen, er (eigenlijk) (niet) (mogen) zijn / (niet) (zichtbaar) zijn. Het gaat ook over systematisch en stelselmatig, over in- en uitsluiting. 
SAMENZITTEN bestaat o.a. uit werken op papier in gemengde technieken, fotografie en audio. Hier op de website een indruk, maar kom vooral langs in het atelier om het hele project te zien. En/of stuur een mail voor meer informatie.

 

www.elsbethhorneman.nl

 

In broedplaats: