Annetje van Verseveld

Annetje van Verseveld is in 1941 geboren in Bussum. Sinds 1964 is zij werkzaam als veelzijdig beeldend kunstenaar. Zij volgde een opleiding bij Ateliers '63 in Haarlem en werd daarna toegelaten, vanwege haar talent aan de Rijksakademie in Amsterdam. In 1965 heeft zij samen met Max Teeuwisse de Museumboerderij in Den Oever geopend. Dit was het tweede culturele centrum in Nederland zonder financiële steun. 

Het werk van Annetje van Verseveld is onder meer opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam, De Nederlandsche Bank, het Academisch Medisch Centrum en de Jellinekkliniek. Ook zijn beelden van haar in de publieke buitenruimte te bezichtigen zoals onder ander de beeldengroep 'Lief Beton' in het Westerpark te Amsterdam, op Ruigoord in Amsterdam en in het Skulpturenpark Groeneveld in Almelo. Ook is er een doorlopende expositie op www.sous-terre.nl.  

Annetje werkt met verschillende materialen en technieken. Hierdoor is haar oeuvre divers en uitgebreid. Zij heeft onder andere schilderijen, grafiek, etsen, fotografie, kleine en grote bronzen beelden, werk in verschillende soorten natuursteen, portretten en borstbeelden (in opdracht) gemaakt. Belangrijke inspiratiebronnen voor haar werk zijn organische vormen, het menselijk lichaam, dans, beweging, maar ook dieren zoals paarden.

www.annetjevanverseveld.nl

In broedplaats: