Studio Wessels Boer

Het begon met 'n dubbeltje Mauritskade
Het begon met 'n dubbeltje Mauritskade

Studio Wessels Boer animeert de openbare ruimte met objecten of ingrepen die je thuis doen voelen, je verbinden met je omgeving en je verwonderen. Het werk wordt vaak geïntegreerd in de bestaande architectuur of infrastructuur van een plek en creëert een overgang tussen de openbare en private sfeer.

Marjet Wessels Boer begon in 2001, na haar afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie, haar eigen studio. Aanvankelijk ontwierp ze bijzondere producten en meubels.
Sinds 2007 richt Marjet zich volledig op de openbare ruimte en werkt aan diverse kunst & design opdrachten in opdracht van woningbouw, zorginstellingen en gemeenten.
Voorbeelden van haar werk zijn; ‘Het begon met een Dubbeltje’ ( een huizenhoge gemetselde letterbak eert de geschiedenis van de Dubbeltjespanden), ‘de Schaduwvloer’ (door de geprinte lichtprojecties lijkt in de entree nu altijd de zon te schijnen), ‘Het Straatkleed’ (brengt de huiselijkheid terug in de ooit zo volkse Pijp), ‘ODE’s Blozers’ (trots op hun verenkleed van zonnecellen blozen ze bij elke fietser die de fietsenstalling betreedt) en ‘Het Kabouterhek’ (metershoge paddestoelen lasergesneden uit Cortenstaal).

https://www.studiowesselsboer.nl/

In broedplaats:ODE's Blozers Oosterdokskade
ODE's Blozers Oosterdokskade